نمایشگاه کتاب با موضوع شهادت و دفاع مقدس به مناسبت هفته دفاع مقدس
حوزه علمیه کوثر
موضوع: "کتاب وکتابخوانی"
نشست نقد و بررسی کتاب زندگی داستانی حُرّ مدافعان حرم شهید مجید قربانخانی با عنوان “مجید بربری” روز دوشنبه 03/04/98 با همکاری معاونت پژوهش مدرسه علمیه هاجر خمین و نهاد کتابخانه های عمومی استان مرکزی در کتابخانه شهید بهشتی خمین با حضور نویسنده گرامی سرکارخانم خدابخش دهقی و ناقد ارجمند سرکار خانم دکتر شاهی برگزار شد. در این نشست که فرماندار محترم شهرستان، فرماندهی سپاه ناحیه خمین و جمعی از طلاب و اساتید مدرسه علمیه هاجر برگزار گردید، از طلبه گرامی سرکار خانم مریم غلامی همسر شهید مدافع حرم مهدی رباطی تجلیل به عمل آمد.
در ذیل به بخشی از نقد کتاب “مجید بربری” از دیدگاه منتقد محتدم خانم دکتر الهه شاهی در این نشست اشاره می گردد.
-توصیفی و حسب حال بودن اثر به عنوان شیوه نگارش مناسب است.
-از واژه های عامیانه زیاد استفاده شده است، که اگر واژه های سنگین و موجه تری به کار رود بهتر است تا توازن بین محتوا و زبان کتاب برقرار شود.
-از نظر سبکهای نگارش اروپایی، سبک اثر رئالیسم است به معنای بیان وقایع آن گونه که هست، که نویسنده کاملا واقع گرایانه برخورد کردند.
-از نظر دسته بندی انواع ادبی نثر حماسی است و هر حماسه چهار عنصر دارد: داستان، قهرمان، ضد قهرمان و اتفاقهای خارق العاده که توسط قهرمان داستان رقم می خورد. در نوشته های حماسی قهرمان چندین شکل دارد، مهم ترین ویژگی قهرمان داستان، تغییر شخصیت قهرمان ما مجید است.
-این شخصیت منفی نبوده است ولی با معیارهای شهید والامقام فاصله دارد و چنان خود را تغییر می دهد که خانواده، محله، و همه ی کشور را تحت تأثیر قرار می دهد (نثر حماسی).
- در دنیای ادبیات جدید غرب، نویسنده کنار می رود و اصطلاح مرگ مولف را به کار می برند ولی به عقیده ما باید کتاب ها را در زمانی بررسی کرد که نویسنده در بین ماست و شخصیتهای حقیقی داستان حضور دارند.
- ویژگی خاص محتوای این کتاب، ایجاد همدلی و هم حسی بین نویسنده، شهید، خواننده و خانواده شهید مجید قربانخانی است و متن به خوبی پیام فرستنده یعنی پیام شهید را انتقال می دهد.
به منظور آشنایی طلاب با کتاب وکتاب خوانی وتشویق آنان به مطالعه ودر آستانه سال جدید تحصیلی برنامه بازدیداز نمایشگاه کتاب برای طلاب برگزار گردید .در این بازدید تعدادی از طلاب به همراه معاون پژوهش از نمایشگاه کتاب باتخفیف پنجاه درصد که از طرف اداره ارشاد برپا گردیده است بازدید نمودند. در ضمن در برنامه افتتاحیه که در مدرسه برگزار گردید معاونت پژوهش ضمن عرض خیر مقدم به طلاب برنامه های پژوهشی اجرا شده در ترم قبل را به صورت پاور پونت به اطلاع طلاب رساندند
سامانه ابر نور، دسترسی به نرم افزارهای نور در هر زمان و مکان؛
هدیه 15 روزه استفاده از 90 نرم افزار مرکز در سامانه ابر نور در اولین ورود به سامانه؛
همچنین می توانید با ثبت شماره موبایل خود در آی نور( درگاه ورودی پایگاه های مرکز نور) از یک کد شارژ رایگان برای استفاده 90 روزه از از این سامانه بهره مند شوید
برای ورود به درگاه آی نور
اینجـــــا
کلیک کنید
شیوه نامه کتاب نویسی
در ابتدا باید یادآور شویم که در صورت ورود جدی پژوهشگران به این عرصه شاهد رشد و بالندگی پژوهشی خواهران طلبه خواهیم بود و زمینه را برای جذب بودجه های علمی از سایر نهادها و موسسات در آینده، مساعد خواهد کرد.
معاونت پژوهش حوزههای علمیه خواهران در پی تولید آثار فاخر توسط پژوهشگران فارغ التحصیل هسته های پژوهشی خواهر می باشد تا قابلیتهای خواهران طلبه بیش از پیش به منصة ظهور برسد.
شاخصههای یک اثر فاخر عبارتند از:
· متفاوت بودن از آثار دیگران؛
· نوآورانه و پژوهشگرانه بودن همراه با تحلیل و تبیین؛
· باز نمودن زوایا و افقهای جدید در تحقیق؛
· تکراری نبودن و آغاز نمودن از نقطهای که دیگران به آنجا رسیدهاند.
تصاویر مربوط به نشست کتابخوان است که بیستم آبان ماه 1397 در مدرسه الزهرا سلام الله علیها اراک برگزار شد در این نشست شش نفر از طلاب به معرفی کتاب پرداختند..به امید موفقیت تمامی طلاب عزیز
زیباترین جلوه آفرینش
کتاب را باید یکی از زیباترین و مهمترین جلوههای فرهنگی بدانیم و آن را از گرانسنگترین پدیدهها و میراث بشر به حساب بیاوریم. شکوه این ارزش را باید در تابش «اَلَّذی عَلَّمَ بِالقَلَم؛ پرودرگاری که به قلم آموخت» جستجو کنیم. خداوند یگانه به قلم و حرمتش سوگند یاد کرده و معجزه همیشه جاوید آخرین سفیر سعادت را کتاب آسمانی دانسته است.
این نشانه روشن، افزون بر پیشینه پربار فرهنگیان و شمار کتابها و کتابخانهها و کتاب نگاران و نامآوران، ما را ترغیب میکند ریشههای کهن و مانای کتاب را با نگرشی نو، به بررسی بنشینیم.
نوشته: سیدحسین اسحاقی- منیره زارعان
سرگذشت کتاب
کتاب در طول سالیان دراز، سرگذشتی تلخ و شیرین داشته است، زمانی در غربت و تنهایی و زمانی در اوج شکوفایی بوده است امّا نقش برجسته و سازنده کتاب در تکامل فردی و اجتماعی مشهود است. سزاوار نیست به چنین عنصر مهمی کم توجّه باشیم و آن را فراموش کنیم.
نوشته: سیدحسین اسحاقی- منیره زارعان
گستره کتاب
کتاب مثل اقیانوس بیکرانی است که ناشناختههای بسیاری دارد و هر کس به فراخور حالش دل به ژرفای آن میسپارد و با انبانی پُر باز میگردد. در این دریای عمیقِ معرفت، گوهرهای نابی وجود دارد که تنها تلاشگران چیره دست میتوانند به آن دست بیابند.
میراث ماندگار
کتاب میراثی ماندگار و پدیدهایی شکوهمند و با ارزش است که زندگی بشر را روشن میکند و خداوند بزرگ معجزه ابدی آخرین فرستادهاش را کتاب قرار داد؛ کتابی که سرآمد همه کتابهاست. آیین آسمانی ما، پرچمدار کتاب و کتابخوانی است. اگر در تاریخ اسلام کاوش کنیم، این حقیقت را که اسلام، دین اندیشه و معرفت، آیین دانش و معنویت است به روشنی در مییابیم. ما وارث نظام گرانبها و فرهنگ پویا و تمدن والای اسلامی هستیم، تا به چه میزان با برخورداری از آثار مکتوب در راه احیای این فرهنگ بکوشیم.
نوشته: سیدحسین اسحاقی- منیره زارعان
وظیفه همه افراد فرهیخته وهمه نهادهای فرهنگی کشور است که دراشاعه، گسترش وتقویت هرچه بیشتر مسئله کتاب و کتابخوانی اهتمام ورزند
آخرین نظرات