نشست نقد و بررسی کتاب زندگی داستانی حُرّ مدافعان حرم شهید مجید قربانخانی با عنوان “مجید بربری” روز دوشنبه 03/04/98 با همکاری معاونت پژوهش مدرسه علمیه هاجر خمین و نهاد کتابخانه های عمومی استان مرکزی در کتابخانه شهید بهشتی خمین با حضور نویسنده گرامی سرکارخانم خدابخش دهقی و ناقد ارجمند سرکار خانم دکتر شاهی برگزار شد. در این نشست که فرماندار محترم شهرستان، فرماندهی سپاه ناحیه خمین و جمعی از طلاب و اساتید مدرسه علمیه هاجر برگزار گردید، از طلبه گرامی سرکار خانم مریم غلامی همسر شهید مدافع حرم مهدی رباطی تجلیل به عمل آمد.
در ذیل به بخشی از نقد کتاب “مجید بربری” از دیدگاه منتقد محتدم خانم دکتر الهه شاهی در این نشست اشاره می گردد.
-توصیفی و حسب حال بودن اثر به عنوان شیوه نگارش مناسب است.
-از واژه های عامیانه زیاد استفاده شده است، که اگر واژه های سنگین و موجه تری به کار رود بهتر است تا توازن بین محتوا و زبان کتاب برقرار شود.
-از نظر سبکهای نگارش اروپایی، سبک اثر رئالیسم است به معنای بیان وقایع آن گونه که هست، که نویسنده کاملا واقع گرایانه برخورد کردند.
-از نظر دسته بندی انواع ادبی نثر حماسی است و هر حماسه چهار عنصر دارد: داستان، قهرمان، ضد قهرمان و اتفاقهای خارق العاده که توسط قهرمان داستان رقم می خورد. در نوشته های حماسی قهرمان چندین شکل دارد، مهم ترین ویژگی قهرمان داستان، تغییر شخصیت قهرمان ما مجید است.
-این شخصیت منفی نبوده است ولی با معیارهای شهید والامقام فاصله دارد و چنان خود را تغییر می دهد که خانواده، محله، و همه ی کشور را تحت تأثیر قرار می دهد (نثر حماسی).
- در دنیای ادبیات جدید غرب، نویسنده کنار می رود و اصطلاح مرگ مولف را به کار می برند ولی به عقیده ما باید کتاب ها را در زمانی بررسی کرد که نویسنده در بین ماست و شخصیتهای حقیقی داستان حضور دارند.
- ویژگی خاص محتوای این کتاب، ایجاد همدلی و هم حسی بین نویسنده، شهید، خواننده و خانواده شهید مجید قربانخانی است و متن به خوبی پیام فرستنده یعنی پیام شهید را انتقال می دهد.
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات