جايگاه تغذيه و معرفي خوراكيها در قرآن(مريم حبيبي كرهرودي)
مسأله تغذیه از نیازهای فطری بشری است که همه انسانها در همه زمانها به آن نیاز داشتهاند و توجه به رفع آن در سلامتی انسان نقش اساسی دارد. تحقیق پیش رو ، از انواعتحقیقات توصیفی کاربردی می باشد و روش آن اسنادی یا کتابخانه ای است و منابع –بسیار زیادی در زمینه این تحقیق وجود دارد از جمله منابع بسیار مهم آن قانون در طبابن سینا است و که شهرت جهانی دارد و به روش طب قدیم نگاشته شده است و در آنبه ارکان و امزجه توجه شده است و از خلاصه های این کتاب قانون کوچک است کهدر این تحقیق برای قوانین خوراکی استفاده شده است . خداوند انسان را آفرید و غذاخوردن را به صورت یک نیاز فطری در او قرار داد و آیاتی در قرآن برای آن ذکر نمودتا انسان به طعامش بنگرد تا هم حلال باشد و هم منعم را بشناسد وبه او دستور دادازغذاهای طیب بخورد و حلال خدا را حرام نشمرد ، از اسراف و زیاده روی در خوردنطعام بپرهیزد و به شکر خداوند برای نعمت هایش بپردازد تا به خاطر ناشکری به عقوبت
الهی گرفتار نشود ، بخورد و طغیان نکند و به فساد و تبهکاری در زمین نپردازد . تقوایالهی پیشه کند و خطاب به پیامبرانش فرمود بخورید و از ایشان خواست به خاطرشکرگزاری ، عمل صالح انجام دهند . خداوند نام طعامهایی را به صورت ویژه درآیاتشذکر نموده است. عسل را بعنوان شفا برای مردم یاد کرده است و به صورت زیبایی جمعآوری عسل را توسط زنبور عسل توصیف کرده است و در روایات بر خوردن آن تأکیدکرده است . سپس میوه ها را به صورت عام در قرآن نام برده و بعد از آن خرما را ذکرکرده است . انگور و باغهای آن بسیار در قرآن مورد توجه واقع شده است . زیتون که دانشمندان آن را اکسیر حیات می دانند در قرآن آمده است.
واژگان كليدي: تغذیه، قرآن.
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات